Piano leren spelen met Pianoles van René? Lees hier onze review!

Pianoles van René - LogoPianoles online review.

Sta je soms ook met open mond te kijken naar die mensen die achter de piano kruipen op openbare plaatsen.

Je weet wel wat ik bedoel. Er staan overal in het land op publieke plaatsen piano´s waar voorbijgangers vrij kunnen gebruik van maken om hun talenten tentoon te spreiden.

En, heel soms, heb je oordoppen nodig om alleen maar de plaats te passeren en denk je bij jezelf dat je het beter kan.

Na een aantal keer zo een piano te hebben zien staan, vroeg ik aan ons team of het mogelijk was om een online cursus piano spelen aan te schaffen en het uit te proberen.

Is het mogelijk om via een online cursus de basisprincipes van het pianospel onder de knie te krijgen?

Ik koos uiteindelijk uit de vele mogelijkheden de online cursus van René Knops, Pianoles van René. Hieronder kan je mijn review lezen.

Wie is René Knops?

Pianoles van RenéVolgens de salespagina van zijn website heeft René al 25 jaar ervaring als pianoleraar en runt reeds 15 jaar een muziekschool, De Piano genaamd. Waar je ondanks de naam, niet alleen de piano kan aanleren, maar uiteraard ook andere muziekinstrumenten.

Hij verbergt zich absoluut niet op het internet en de sociale media. Zijn zaakjes zijn transparant.

Op dat gebied had ik het volste vertrouwen in het product en de auteur bij de aanschaf van het product.

Wat belooft Pianoles van René?

Op zich wordt er weinig belooft op de salespagina van Pianoles van René. Wel somt hij vooral op wat de meeste negatieve zaken zijn om met online cursussen aan de slag te gaan.

Met name het feit van de tijd dat je eraan moet besteden en de moeilijkheidsgraad dat een piano met zich mee brengt.

René zegt daarover dat zijn cursisten die met de online cursus gestart zijn, uitermate tevreden zijn over de resultaten. Wat moet hij anders beweren, niet?

Via de website wordt ook gewag gemaakt van 638.000 duizend kijkers op You Tube. Dit kon ik gemakkelijk controleren en ik kwam uit op 642.715. Dus dat is al niet gelogen.

Wat moelijker te controleren was zijn de andere cijfertjes op de website, met name 10.369 cursisten en 750+ 1-op1 pianolessen per jaar.

Gezien het feit dat de nummers van You Tube correct zijn, ga ik er van uit dat ook deze gegevens kloppen en vrij indrukwekkend zijn.

De bewering dat je piano kan leren spelen op 12 weken lijkt me onnodig. Vooral omdat volgens mij dit absoluut niet mogelijk is. Tenzij je misschien 12 uren per dag aan het oefenen gaat, wat niet uit te houden is.

Als je bovendien verder klikt op de website, verandert dit plots in 25 weken. Dat is volgens mij een foutje in het onderhouden van de site. Maar lijkt me inderdaad plausibeler.

Reeds overtuigd? Ga NU naar de kortingspagina!!

Wat krijg je bij aanschaf van Pianoles van René?

Pianoles met René - Pakket

Bij aanschaf van het pakket krijg ik direct toegang tot het ledengedeelte in de vorm van een gebruikersnaam en wachtwoord via email.

Daar zie ik dat het pakket bestaat uit 5 cursussen met video´s en PDF-documenten die je eventueel kan afprinten.

De video´s zijn van prima kwaliteit, waarbij de toetsen van de piano duidelijk in beeld komen en het dus gemakkelijk is om dit na te spelen.

Iets minder zijn de PDF-documenten. Ze zijn weliswaar overzichtelijk, maar vrij basis voor mijn gevoel.

Naast de video´s en de documenten, krijg je ook toegang tot een online community waar je zelf video´s kan uploaden van je voortuitgang.

Die worden dan bekeken en van opbouwende commentaar voorzien door o.a. René en andere cursisten, zodat je steeds beter zal beginnen spelen.

Wat is de inhoud van Pianoles van René?

Zoals eerder vermeld, bestaat de cursus uit 5 cursussen. Hieronder probeer ik zo beknopt mogelijk weer te geven wat deze specifiek inhouden.

Introductiecursus

Deze bevat 12 lessen met algemene uitleg over de aankoop van een piano, de juiste houding, de lesmethode en het toetsenbord. Je leert hier ook reeds 4 akkoorden spelen.

Beginnerscursus

De beginnerscursus is, zoals het hoort, voor beginners en bestaat uit 53 video´s en bijhorende documenten met wat informatie.

Je begint niet gelijk met de zware notenleer, maar is gebaseerd op het aanleren van akkoorden.

Zo leerde ik snel liedjes, die bestaan uit simpele akkoorden, te spelen en kreeg ik een gevoel van vooruitgang. Wat dan weer ten goed kwam voor mijn motivatie.

Pianoles met René - Voorbeeld moduleGevorderde cursus

Dit is logischerwijs voor de iets meer gevorderde cursist. Er wordt meer aandacht besteed aan de iets moeilijkere akkoorden en krijg ik tips en tricks voorgeschoteld om deze aan te leren.

De cursus bestaat uit 30 video´s met bijhorende documenten.

Notencursus

De moeilijkste en minst leuke is de notencursus. Hierin wordt begonnen met de befaamde notenleer.

Natuurlijk niet op de manier die je in een muziekschool krijgt, maar in de vorm van 7 video´s. Ook hier krijg ik uiteraard de bijhorende pdf-documenten ter beschikking.

Ik moet zeggen dat de wijze van aanleren helemaal niet theoretisch en dus saai aanvoelt. Maar wel moet je hiermee, na het volgen van de cursus, zelf aan het werk en oefenen aan de piano.

Decemberliedjes

In deze cursus krijg je een onderscheid tussen sinterklaas- en kerstliedjes. Beide bevatten 5 video´s met de immer bijhorende documenten.

Extra´s

De extra´s dat je krijgt bij aankoop is vrij indrukwekkend. Zo heb je de Motiverende Piano Challenges. Met 22 video´s probeert René jouw motivatie op punt te houden.

Bij de naspeelliedjes en oefeningen krijg je 52 video´s met liedjes en oefeningen om mee te spelen. Vrijwel allemaal zijn die simpel in moeilijkheidsgraad en dus vrij gemakkelijk om te spelen.

Je krijgt bij elk liedje ook afzonderlijk de bladmuziek, zodat je ook op deze manier kan proberen de muziek na te spelen. Best wel een uitdaging, maar een goede test.

Nog een positief extraatje vind ik in de mogelijkheid om live workshops en webinars bij te wonen en eventueel terug te bekijken. Heel handig om te groeien met je pianospel.

Ook het onbeperkte mailcontact met René als je online privé pianoleraar, alsook de actieve online community en de levenslange toegang tot het lesmateriaal, zijn mooi meegenomen.

Ga DIRECT naar de geheime kortingspagina >>

Wat vinden de gebruikers van Pianoles van René?

Over het algemeen vind ik enkel positieve reacties over deze online cursus. Deze gaan van gemakkelijk te begrijpen tot de goede kwaliteit van het gebruikte materiaal.

De weinige negatieve ervaringen die ik vind gaan voor 95% over het feit dat er niet begonnen wordt met de ´verplichte´ notenleer, maar wel bij het aanleren van akkoorden.

Deze commentaren behoren volgens mij toe aan mensen die vast zitten aan de ideale structuur van hoe je een muziekinstrument het best aanleert. Ieder zijn eigen manier, natuurlijk.

Wat is de prijs van de cursus Pianoles van René?

René biedt deze cursus op 2 verschillende manieren aan. Hieronder probeer ik zo duidelijk mogelijk het verschil te beschrijven.

De manier die ik heb gebruikt is de éénmalige betaling van 197 euro. Voor dit geld kreeg ik direct toegang tot de gehele cursus en de online community.

Ik krijg dus bij deze manier van betaling een soort van levenslang lidmaatschap (lees toegang tot het lesmateriaal). Met levenslang bedoel ik zolang de cursus online wordt aangeboden.

Je kan ook kiezen voor de tweede manier van betaling, zijnde een maandelijkse betaling. Hier betaal je elke maand 39 euro, gedurende 6 maanden.

Dat maakt dat je na 6 maanden in totaal 234 euro betaald hebt, wat toch al een pak meer is dan de éénmalige betaling.

Je krijgt pas het ´levenslang´ lidmaatschap na 6 maanden, maar bij betaling op deze manier kan je wel na bijvoorbeeld 3 maanden de cursus stop zetten indien het je niet bevalt.

In dat geval heb je na de drie maanden dus geen toegang meer tot het lessenpakket en kan je niet stiekem toch de cursus afwerken.

Om die personen, die het niet meer zien zitten of niet de verwachtte resultaten bereiken, toch tevreden te houden biedt René een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie aan.

Ik heb op het wereldwijde web geen enkele negatieve (maar ook gen positieve) reactie gevonden over deze garantie. Het besluit dat ik daaruit neem is dat weinig (of geen) mensen hier al gebruik hebben van gemaakt.

Eindverdict

Pianoles van René - Verschiilende schermenRené Knops is met zijn online cursus piano spelen niet echt vernieuwend ten opzichte van andere cursus.

Hij springt er echter wel uit door zijn enthousiasme in het lesgeven. Zijn motivatie die hij brengt, zodat je de eerste weken van de cursus doorkomt, is ook opmerkelijk.

Ook een pluspunt is de toegang tot de online community waar René en andere cursisten je bijstaan met raad om je pianospel te verbeteren.

Hiermee sluit hij dicht aan bij wat je krijgt in de normale muziekschool en krijg je een gevoel van met een privéleraar aan het werk te zijn. Althans, ik kreeg dat gevoel toch.

Ik geef toe dat er online goedkopere cursussen beschikbaar zijn. Maar die zijn na enig opzoekingswerk minder uitgebreid en vragen extra investering om tot hetzelfde aanbod te komen. Hierdoor zijn ze uiteindelijk duurder.

Als je even niet afgaat op de zaken die op de salespagina van René Knops staan en er echt de moeite, tijd en energie wil insteken, dan is in mijn ogen deze cursus een hele goede investering.

Eigen ervaring

Ik heb me in ieder geval echt geamuseerd met deze cursus en heb nu reeds al een aantal keer zelf een piano bespeelt op een openbare plaats.

Afgaande op de reacties die ik krijg wanneer ik dit doe, mag ik best fier zijn op het resultaat.

Wat ook verrassend was, is het feit dat andere cursisten mijn manier van spelen blijkbaar herkennen van op de community. Ze stappen vervolgens op me af om mij te feliciteren met mijn pianospel.

Hieruit blijkt voor mij dat er wel degelijk heel wat personen aan de slag zijn gegaan of nog steeds bezig zijn met de cursus van René Knops.

Ga DIRECT naar de geheime kortingspagina >>

Zo, ik hoop met deze review je genoeg geïnformeerd te hebben over Pianoles van René. 

Lees ook onze andere reviews met betrekking tot muziek:

Heb je zelf ervaringen met deze cursus, laat dan zeker een reactie achter hieronder. Zo helpt u onze lezers bij het maken van hun eindbeslissing betreffende de aankoop van dit product.

Pianoles van René

197.00
8.9

prijs

9.0/10

kwaliteit

9.0/10

materiaal

8.5/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Reactie achterlaten