22 online gitaarlessen van Koen Snoeck. Lees onze review!

Online gitaarles review.

(On)Mogelijk?

Is het mogelijk om in 22 online gitaarlessen echt gitaar te leren spelen, al was het maar de basis? Mijn nieuwsgierigheid nam volledig de bovenhand.

Ik kocht, op aanraden van enkele kennissen, op de zeer overzichtelijke en mooi ontworpen website van Koen Snoek zijn cursus Gitaar spelen in 22 lessen – Gitaarles van Koen. Hieronder schrijf ik in een review mijn bevindingen.

Wie is de persoon Koen Snoeck?

Gitaar leren spelen in 22 lessenKoen is gepassioneerd door het spelletje. Deze passie straalt hij ook uit bij het bekijken van zijn video´s.

Jaarlijks geeft hij een optreden, totaal vrijwillig en ook 1 maal per jaar organiseert hij een kampvuur moment.

Volgens mijn kennissen een geweldig event waarbij je personen ontmoet die dezelfde weg bewandelen en via zijn cursus gitaar zijn beginnen spelen.

Met zijn opleiding door de betere leermeesters in het wereldje en jarenlange ervaring, probeert hij een manier te vinden om zijn passie en zijn kennis over te dragen naar mensen die, zoals ik, gitaar wilden leren spelen.

Koen komt in zijn video´s over als een rustige, sympathieke man, die echt wil dat er meer mensen gitaar gaan spelen. Deze cursus is daar een gevolg van…

Op zijn website GitaarlesvanKoen.nl geeft hij ook nog eens extra tips over het gitaarspelen.

Zeker de moeite waard om deze site af en toe eens te bezoeken als je van plan bent om zijn cursus aan te schaffen.

Krijg je waar voor je geld?

Toen ik de cursus voor de eerste keer bekeek, was ik oprecht verrast. Het is compleet en vrij uitgebreid.

Koen zegt zelf op zijn website dat wanneer je op zoek bent naar een snel resultaat, je eigenlijk niets kan aanvangen met zijn cursus.

Gitaar of ieder ander muziekinstrument leren spelen kost tijd en vergt veel eigen inzet. Met deze cursus kan je echter op eigen tempo mooie resultaten bereiken. Dat was in ieder geval voor mij aan de orde.

Koen zit al jarenlang in de gitaarwereld en kent dus als geen ander de moeilijkheden en valkuilen. Hij probeert de theorie zo minimaal mogelijk te houden en heeft de lessen zo praktisch als mogelijk opgebouwd.

Al de video´s zijn opgenomen in HD kwaliteit en de geluidskwaliteit is fantastisch. Wel belangrijk onderdeel wanneer geluid een essentieel onderdeel is van de opleiding.

Bij elke les is er ook de mogelijkheid om een PDF af te printen waarop alle theorie en akkoorden uitgewerkt staan. Heel handig wanneer je in uw eigen tijd aan de slag gaat.

Gitaar leren spelen in 22 lessen. Samenstelling van het pakket.

Ik kreeg uiteraard toegang tot de lessen, maar ook een app waarmee ik mijn gitaar kon stemmen. Ook kreeg ik elke week toegang tot 1 extra les, wat mijn focus alleen maar te goede kwam.

Na aanschaf van de cursus had ik, tot mijn grote verbazing, ook toegang tot enkel extra´s. Wat een aangename verrassing was. Zo kan je je aanmelden bij een ´geheime´ Facebook groep waar je al je vragen kan stellen en in contact komen met mede cursisten.

Wat ook een verrassing was is het feit dat je geen 22 lessen maar 24 lessen krijgt. Wellicht is deze cursus een aantal keren aangepast door de jaren heen en zijn de makers vergeten de titel aan te passen.

Ga ONMIDDELLIJK aan de slag!!

Wat is de inhoud van de cursus?

Hieronder probeer ik een inhoud te geven van wat je mag verwachten.

Deel 1: Ik maak je klaar om te rocken: hieronder vind je de juiste gitaarhouding, de gitaar te stemmen, snaren vervangen, …

Deel 2: Jij rockt met liedjes: hier leer je hoe je gitaarakkoorden kan overnemen en krijg je de theorie en de techniek in de vorm van het spelen van bekende liedjes van allerlei genres.

Deel 3: Theorie en techniek: bij dit deel leer je alles van de theorie en technieken over de basis die elke gitarist onder de knie zou moeten krijgen, toonladders interpreteren, tablaturen leren lezen, waar elke fret op de hals zit, wat zijn Majeur en mineur akkoorden en hoe ze te spelen. Als afsluiter van dit deel leer je ook barré akkoorden spelen.

Extra´s: MP3 audio meespeel bestanden, een stap-voor-stap opleidplan, jaarlijks kampvuur event met mede cursisten, toegang tot een Facebook groep waar je terecht kan met al uw vragen, mogelijkheid tot het stellen van videovragen, een uitgebreid akkoordenboek en 7 gratis modules die gaan van de aankoop van de juiste gitaar tot het spelen van je eerste liedje.

Hoe ziet een module eruit?

Wanneer ik ingelogd was, kon ik kiezen voor de basiscursus bestaande uit 24 video´s. Deze zitten opbouwend, eenvoudig en duidelijk in elkaar.

Bij elke video vond ik ook een handig PDF document waar ik alle belangrijke punten van de les kon terugvinden.

Deze waren aangevuld met oefeningen waarbij Koen een uitgebreide uitleg gaf van hoe alles moet uitgevoerd worden.

Gitaar leren spelen in 22 lessen. Voorbeeld van een les.Koen blijft er ook op hameren dat deze lessen geen wondermiddel zijn. Doorzettingsvermogen, maar vooral oefenen en blijven oefenen is de enige manier om er te geraken.

Toen ik het even moeilijk had met oefenen, kon ik altijd terecht bij de community van mede cursisten. Ik deed dit voornamelijk via de Facebook pagina.

Bij het volgen van de lessen had ik dikwijls een beeld in mij gedachten van personen die ook achter hun beeldscherm zaten en dezelfde oefeningen deden die ik op dat moment aan het doen was.

Het gevoel te krijgen dat je niet alleen was om alles in praktijk om te zetten gaf me de energie om door te zetten.

Ik kijk al uit naar het jaarlijks kampvuur event waarbij ik enkele ´lotgenoten´ in levende lijve kan ontmoeten.

Wat vinden de klanten zelf van de cursus?

Voor ik de cursus ging aanschaffen, ging ik natuurlijk op zoek naar beoordelingen van dit product op het internet, vooral via de sociale media.

De meeste reacties waren positief en gingen van aangenaam, motiverend, duidelijk, eenvoudig, etc.

Er waren ook – gelukkig – enkele mindere reacties te vinden. Niet iedereen is in de wieg gelegd voor het bespelen van een muziekinstrument.

Deze reacties gingen in de eerste plaats over het feit dat ze focus en moed verliezen om door te zetten of gewoonweg de tijd niet vonden om te oefenen.

Maar tijd kan je altijd maken. Al is het maar 30 minuten per dag. Een half uurtje minder tv kijken brengt je al waar je moet zijn.

Ik vond ook een grappig ´negatieve´ reactie. Dat ging over het feit dat de kinderen van het gezin hadden gevraagd om de cursus te stoppen wegens, en ik citeer, ´niet het verwachtte resultaat´.

Ik kan me daar iets bij voorstellen. Maar beter een gitaar dan een drumstel denk ik dan, nietwaar?

Ga DIRECT naar de kortingspagina!!

Wat kost Leer gitaar spelen in 22 lessen?

Bij de aanschaf van deze online training vond ik het aankoopbedrag een beetje aan de hoge kant. Ik heb namelijk 77 euro betaald.

Achteraf gezien is dit een zeer mooie prijs, gezien het feit wat je er allemaal voor terugkrijgt.

Als je bedenkt hoeveel een muziekschool of een privéleraar kost, dan is het kostenplaatje snel berekend.

Bij aankoop had ik ook de mogelijkheid op een niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen. Dus als je het in die periode niet meer ziet zitten of ben je helemaal niet tevreden over de kwaliteit van de cursus, dan kan je het aankoopbedrag terug vragen.

Gitaar leren spelen in 22 lessen. Voorbeeld van de beeldschermen hoe de cursus er uit ziet op pc, laptop en mobiele schermen.Ook hier heb ik enkele reacties gevonden op de sociale media. In elke reactie was er geen sprake van moeilijkheden bij de terugbetaling.

Al wil ik nogmaals herhalen dat doorzettingsvermogen heel belangrijk is bij het aanleren van een muziekinstrument.

Eindbeoordeling

Ik begin met een open deur in te trappen. Met dit product kan je effectief de basisbeginselen van het gitaarspel aanleren.

Na het lezen van bijna alleen maar positieve reacties, was ik geprikkeld om het product zelf uit te proberen, omdat dit al heel lang op mijn lijstje stond van zaken die ik wou bereiken in het leven.

Ik had echter geen zin om naar de muziekschool te gaan en een privéleraar was me te duur.

Ook het gedacht dat ik vaste momenten in mijn tijdsschema zou moeten inplannen, vooral met betrekking tot de kinderen, leek me moeilijk te realiseren.

Kennissen verwezen me naar deze cursus, nadat ze het zelf hebben geprobeerd. De resultaten heb ik eigenhandig mogen aanhoren.

De lessen van Koen zijn onderbouwend en duidelijk en samen met zijn accent ontzettend leuk om naar te luisteren.

Hij legt alles uit door middel van voorbeelden van wat hij bedoeld. Een mooie aanvulling van de lessen is de PDF die je bij elke les afzonderlijk kan terugvinden.

Hierop staat alles nog eens helder uitgelegd zodat je alles nog eens op het gemak kan nalezen tijdens het volgen van de video.

Is de aankoop je geld waard?

Op zoek naar een manier om op een eenvoudige manier en in je eigen tempo gitaar te leren spelen? Dan is deze cursus van Koen Snoeck een absolute aanrader.

Indien je denkt dat het een wondermiddel is, zal je bedrogen uitkomen. Het volgen van deze online opleiding is echter niet voldoende om het gitaarspel volledig onder de knie te krijgen.

Zoals ze in engelsprekende landen zeggen: practice makes perfect. In het Nederlands zeggen we: oefening baart kunst. Laat dit nu de belangrijkste opmerking zijn. Zonder oefening en doorzetting behaal je geen resultaat.

Ga DIRECT naar de kortingspagina!!

Ziezo, ik hoop je met deze bespreking op al je vragen een antwoord te hebben gegeven.

Lees ook onze andere reviews in de categorie muziek:

Wij horen graag van jou!!

Heb je zelf ervaringen met dit product? Laat dan graag hieronder jouw mening na!!

Gitaar leren spelen in 22 lessen - Gitaarles van Koen

77.00
8.9

prijs

9.5/10

kwaliteit

9.0/10

materiaal

9.0/10

ondersteuning

8.0/10

Reactie achterlaten