Met de rugzak door Australië? Lees hier onze review!

Backpackergids Australië - BoekenBackpackgids australië review.

Heb je liever een luxehotel of hou je het liever basis op je reis? Wij verkiezen, eerlijk gezegd, het eerste.

Natuurlijk zijn er ook mensen die met die luxe geen enkele band hebben. Ze worden ‘Backpackers’ genoemd.

Backpacken komt er op neer om met een zo klein mogelijke rugzak een zo groot mogelijke reis te maken.

Sommige van die personen, die dit hun hele leven al doen, willen maar al te graag hun ervaringen en tips delen met hun ‘collega’s.

Wij, bij Areviews, hebben eens een beetje dieper in de geldbuidel getast en een collega op een vliegtuig naar Australië gezet.

Dit om het volgende product uit te testen, de Packpackgids Australië van Robbert. En, afgaand op zijn enthousiasme, was het dik tegen zijn zin.

 

Wie is Robbert?

De auteur van deze backpackgids is Robbert. Hij is hiermee niet aan zijn proefstuk toe.

Hij is eigenaar van een blog over backpacken waar hij medereizigers helpt met informatie, raad en daad over bestemmingen en tips van hoe een reis aan te vatten.

Robbert is aan zijn professionele werkcarriére begonnen zoals zovelen onder ons. Hij ging werken voor een baas.

Zijn doel was om zich zo hoog mogelijk op te werken binnen de structuur.Backpackgids - Robbert

Het liep allemaal goed. Hier kwam een abrupt einde aan toen een vreselijk voorval in zijn familie zijn visie op het leven totaal veranderde.

Vanaf dat moment besloot Robbert om alleen nog maar dingen te doen die hij de moeite vond. Niet meer in het verwachtte keurslijf lopen die iedereen van je vereist.

Hij begon de wereld te verkennen, met zijn eindeloze culturen, gebruiken, eetgewoontes,…

Met enkel een rugzak probeerde hij zo dicht mogelijk bij de plaatselijke bevolking te komen. Letterlijk leven samen en onder hen.

Maar er moet natuurlijk ook een inkomen zijn om te leven. Daarom besloot hij om zijn ervaringen neer te schrijven in enkele boeken en deze op het wereldwijde web aan te bieden.

Hij laat zijn boeken verkopen door Information Products. Ik kon helemaal niets slechts terugvinden over dit bedrijf. Het voldoet volledig aan alle vereisten bij de nodige instanties.

Wat belooft Robbert?

Wel, eigenlijk belooft hij niets. Toch niets wat niet waar kan gemaakt worden. Buiten het feit dat hij je de plekjes laat vinden die de ‘normale’ toeristen niet kunnen vinden bij hun excursies.

Ik vond geen sales praatje terug over bijvoorbeeld hoeveel geld ik kan besparen met zijn gids. En we weten allemaal hoe gevoelig besparing kan zijn, zeker bij het plannen van een reis naar Australië.

Hij beweerd enkel om je reisschema’s te geven zodat je op de juiste plaats op de juiste moment kan zijn.

Robbert wil met zijn boeken er voor zorgen dat je vooral een reis beleefd waar je nadien geen spijt van wil hebben.

Reeds overtuigd? Ga NU naar de kortingspagina!!

Wat biedt Backpackersgids Australië?

De gids bestaat uit 2 afzonderlijke E-books. Op zich wel handig omdat je deze gewoon op tablet of mobiele telefoon kan lezen of raadplegen. Dat scheelt weer een beetje plaats in de rugzak.

Backpackersgids

Backpackersgids - De gids zelfHet eerste boek is de gids zelf. Het bestaat uit 176 pagina’s en is opgemaakt in full colour.

Het is opgedeeld in 2 delen. Het eerste deel gaat over de globale voorbereiding van de reis.

Hij laat je een ‘lijstje’ opstellen met ondere andere de streek van Australië je wil bezoeken en vooral wat je eigenlijk wil gaan doen tijdens je reis.

In het tweede deel van het E-book geeft hij vervolgens 4 routes. Elke route wordt zeer uitgebreid beschreven.

Hij vermeld daar ook bij welke alternatieve mogelijkheden er zijn onderweg. Zo kan je, met ‘speciale ’roadtrips, de reis nog meer verrijken.

De vier routes kunnen perfect aan elkaar geknoopt worden om zo meer van het land te zien. Dit is natuurlijk afhankelijk van de tijd dat je daar aanwezig bent.

Elke route staat bol van de tips over wat er te zien is en heel nuttig zijn de vermelde zaken van wat je zeker en zeker niet moet doen.

Als backpacker zijn de manieren van hoe je je moet verplaatsen belangrijk. Ook hier geeft Robbert duiding in zijn gids.

Hij geeft een duidelijk beeld van vervoersmiddelen en accommodaties langs de routes.

Nu hoor ik je denken of 4 routes wel genoeg zijn om zo een groot land te verkennen. Dat lijkt inderdaad zo en ook ik was kritisch genoeg om me die vraag te stellen.

De voorgestelde routes zijn ‘voorbeeldroutes’. Ze beslaan elk ongeveer 30 pagina’s met meer dan genoeg informatie en middelen om elke route aan te passen of uit te breiden zodat iedereen een reis op maat kan uitstippelen.

101 Tips en Tricks

Backpackersgids - cover 101 tips en tricksHet tweede E-book bestaat uit 34 pagina’s met, zoals de titel al laat vermoeden, uit 101 tips die heel praktisch kunnen zijn tijdens je rondreis door Australië.

Robbert geeft tips voor wanneer je het even niet meer ziet zitten tot de plekjes waar je kan uitgaan in de verschillende delen van het land.

Het leest in ieder geval vlot weg en ik heb er veel van opgestoken op mijn trip. Het was bijna elke avond de lectuur die ik ter hand nam voor het slapen gaan.

 

Wat vinden de andere gebruikers van de gids?

Ik vind een groot aantal positieve ervaringen terug die grotendeels bespreken wat ik eigenlijk wel verwacht had.

Dat het een handige gids is waarin specifiek zaken besproken worden welke backpackers kunnen gebruiken.

Vooral de schrijfwijze van Robbert komt vaak terug. Het is helder, maar vooral aanstekelijk.

Negatieve reacties vind ik bijna niet terug. Lijkt me ook normaal, want Robbert de gidsen heel vaak bijwerkt met de informatie die hij van gebruikers krijgt.

Hoeveel kost de Backpackersgids Australië?

Ik betaalde 27,95 euro voor het hele pakket. Dit lijkt mij een zeer redelijke prijs, gezien de kwaliteit met de vele waardevolle informatie je ervoor krijgt.

Bovendien heb je levenslange toegang tot de bijgewerkte E-boeken. Zo heb je steeds de laatste up to date informatie bij de hand.

Okee, een normale reisgids zal wellicht goedkoper zijn, maar de informatie die je Robbert zijn boeken aantreft, vind je gegarandeerd niet terug in deze gidsen.

Beter nog. Wanneer je de informatie, die hij geeft in zijn gids, wilt verzamelen, zal je meerdere reisgidsen moeten aanschaffen waardoor je weer dieper in de geldbuidel moet tasten.

EindoordeelBackpackersgids - sfeerbeeld

Ik was heel tevreden over het gebruik van de Backpackersgids Australië. De tijd om mijn reis voor te bereiden slonk drastisch doordat ik via de gids direct wist op welke zaken ik moest letten.

Ook op de rondreis zelf was het product superhandig om bij te hebben. Als backpacker is het heel normaal dat je de route dagelijks aanpast.

Je krijgt veel informatie over locaties, zowel toeristisch als niet toeristisch, en de verschillende routes om die te bereiken. Te voet of via verscheidene transportmiddelen.

Je krijgt voor een heel degelijke prijs 2 E-boeken, welke mooi zijn vorm gegeven en op een heldere en volgens vele gebruikers aanstekelijk geschreven is.

Ik heb nu vooral het noorden van Australië verkent en ik kan niet wachten om ook de andere windrichtingen te gaan verkennen. Al zal ik dan wel eens heel lief in de ogen van onze eindredactrice moeten kijken…

Ziezo, ik hoop je met deze bespreking op al je vragen een antwoord te hebben gegeven.

Ga DIRECT naar de geheime kortingspagina >>

Heb je zelf ervaringen met dit product, laat dan zeker een reactie achter hieronder. Zo helpt u onze lezers bij het maken van hun eindbeslissing betreffende de aankoop van de Backpack Gids Australië.

Lees ook onze andere interessante reviews inzake reizen:

Backpackersgids Australië

27.95
9.3

prijs

9.0/10

kwaliteit

9.5/10

gebruiksgemak

9.0/10

betrouwbaarheid

9.5/10

Reactie achterlaten